Ik vind parels, overal. Pak ze op en bekijk ze van alle kanten. Doop ze in een beetje inkt.
René schrijft verhalen, columns en gedichten

Over René

In mijn rapport van de tweede klas stond te lezen dat ik minder moest dromen. Ik begreep eigenlijk niet zo goed wat daar nu zo verkeerd aan is. Is het daar dan vaak niet veel mooier dan in de werkelijkheid? Ik zag er geen gevaar in. Gelukkig zijn er inmiddels vele van mijn dromen uitgekomen. Gelukkig staan er ook nog een heleboel open. Net zo belangrijk. Ik heb er plezier in om ook de mensen in mijn omgeving te stimuleren hun idealen na te jagen. Iedereen heeft andere dromen. Wij mensen kunnen nogal van elkaar verschillen.

Al vele jaren had ik de wens om mijn eigen boek te schrijven. Ik had echter geen idee waarover dat zou moeten gaan. Het bleef vaak bij gedachtes. Op een feestje, ergens medio 2008 (maar ik kan me vergissen) had ik een leuk gesprek met een vrouw over schrijverschap. Ze vertelde me dat ze gedichten schreef die ze liet plaatsen op de site gedichten.nl. Ik dacht bij mezelf 'dat doe ik ook wel eventjes.' Na een aantal afwijzingen gaf ik er al snel de brui aan. Twee jaar later probeerde ik het opnieuw. Toen ging het stromen.

boek turk in de kast

In 2012 vroeg een vriend aan mij: 'waarom bundel je je gedichten niet?' Ik had niet in de gaten dat ik mijn droom al leefde. Ik selecteerde mijn favorieten en liet mijn bundel uitgeven door ezbook.nl. Ik koos als titel 'Turk in de kast.' Ik kwam er al snel achter dat het veel leuker is om mijn tantes van rond de tachtig te verrassen met dit boek dan dat het zonodig in iedere boekwinkel zou moeten liggen. Onbetaalbaar.

In maart 2013 deed ik mee met de zwerfvuilactie van Nederland Schoon. Er gebeurden die dag tal van bizarre dingen. Ik besloot het allemaal op te schrijven. Diezelfde vriend tekende er een passende cartoon bij. Het werd geplaatst op de voorpagina van de Zevenaar Post. Een groot compliment. Ik ben daar immers niet in dienst. Vanaf die dag ben ik me meer toe gaan leggen op columns en verhalen. Nu er reeds aardig wat te vinden zijn op de site nederlands.nl, is het tijd geworden voor mijn eigen website. Vermoedelijk zal ik ook mijn columns gaan bundelen in 'De tweede Turk.'Warme groet van René

Zevenaar, 24 juli 2014

Update 5 maart 2016


tweede turk Vanwege mijn publicatie in de bundel PIJN kreeg ik een zeer goed contact met Angélique Kersten van uitgeverij AquaZZ. Ik besloot met haar in zee te gaan om De tweede Turk te laten drukken.
Grote vriend Erwin Hogeboom heb ik de absolute vrijheid gegeven de kaft te ontwerpen. Bovendien heeft hij diverse cartoons voor in het boek getekend. Het was een prachtig proces om met beide kanjers samen te werken. Ik ben trots op het resultaat. Het boek is te bestellen via aquazz.com.